Jul i jul...

Julaften.24.des.
Vi spiste hos svigers og delte ut pakker der.
Maten var helt fantastisk god og jeg spiste så det nesten kom i retur feil vei. Emilie koste seg med medisterkake og is. Hun smakte på riskrem, men det ble spyttet riktig så uelegant ut igjen!
"Detta va itte godt" sa hun med klar tale og ba om is..hihi.
Emilie ble faktisk ikke redd nissen og turte å gå og hente pakkene sine helt alene.
Hun la pakkene pent på rekke og rad for å vente på en ny, for navnet Emilie dukket til stadighet opp.
Martin derimot hadde det litt mer travelt med å få åpnet pakkene, så han reiv opp i et imponerende tempo!
Da nissen skulle gå fikk han en klem og vi vinket hade.
Første pakken Emilie tok opp var fra Oldemor, hun kjøper fast en sølvteskje i opphøyet rose.
Emilie satt lenge med den og syntes nok at den var fin "denna je pispopp, denna emiiiilie sin" (Jeg skal spise opp denna, denna er Emilie sin).
Deretter var det litt klær som un sa var fine, men det er nok ikke så veldig spennende, hun bare tok det opp og sa som regel, Oj, denna fin!
Pakken fra Nina, Knut Ivar og Sebastian var den som virkelig slo an og etter hun hadde pakket opp den så var de andre pakkene glemt og hun ville ikke pakke opp mer men bare leke med den fine ponnien som hun hadde fått. Så da var det mamma som måtte ta seg av resten av gavene :)
Anne Toril, Kjell Åge og Martin hadde også kjøpt en ponnie og den fikk være med i leken.
Hun satt lenge og lekte med dette før hun tok seg tid til å se litt på mikrofonen hun fikk av farfar og farmor.
Den falt og i smak og vi fikk høre bjørnen sover så det sang i veggene mens Emilie gjemte seg bak armen sin, for det var nok litt flaut at alle så på!
Emilie sov hos farfar og farmor og vi reiste hjem, veldig godt å sove lenge etter en sånn dag, kjenner en blir litt sliten av så mange folk.
Her er litt bilder av gavene..

Troll dress og dukkevogn..
Emilie fikk ny Troll utedress av oss i en kjempefin olivengrønn og den innerdressen
var jo bare så super til kosedress inne på en kald morgenkvist før vi har fått ordentlig
fyr i ovnen, hun fikk pakke opp den og denne knallrosa dukkevognen som hun fikk
av Sebastian og Jonathan. Bamse fikk prøvesitte med en gang og Emilie er nå i en
alder av 2 den stolte eier av tre dukkevogner og det er tydelig at hun liker det..
kansje dette med vogngalskap er smittsomt???

Opphøyet rose teskje fra oldemor.

Gavene til Emilie.

Gavene til Emilie.

Emilie fikk Bambi truser av Maria og Tommy og det passet supert ettersom hun for første gang ba om å få tisse på do selv julaften og faktisk klarte det. Mamma ble optimist og lot Emilie få gå uten bleie i pysjen på morgenen og vi inngikk en avtale om at den som må på do sier fra.
Det gikk sikkert et kvarter så sitter Emilie helt kroket og tegner og forkynner at hun har "bæse jett i bossa" (bærsje rett i buksa), så da var optimismen borte og det var på igjen med bleia.

1.dag jul.
Vi valgte å dele opp litt av gavene i år og ta en mini julekveld oppe hos bestemor og bestefar sammen med onkel Tommy. Emilie fikk jo så mye gaver at det ble rett og slett for mye på en liten kveldstund.
Nissen kom jo selvsagt og Emilie var litt skeptisk for denne nissen var litt mer livat og sang og snakket mer direkte til Emilie enn hva den nissen i går gjorde. Hun svarte høflig men sa ikke mer en det som var akkurat nødvendig. Hun fikk en klokke av Onkel som sier hvor mye klokka er når viserne stilles og når hun har lært seg klokka kan den gi oppgaver som f.eks "still klokka på halv fem" osv så kommer det en liten trudelutt om en klarer det. Onkel Tommys gaver er alltid helt topp og som regel av lærende art, veldig fornøyde med det :)
Av bestemor og bestefar fikk hun en kjempesøt dukke med store blå øyne, en søt liten munn og lyst krøllet hår, den ble nok litt vel naturtro og Emilie må ha litt tid til å venne seg til den.
Hun fikk også en dukke med navnet sitt på som kan festes på barnehagesekken og en nissemor dukke og en godtepose og en Troll ullfleece bukse.
Vi hadde også kjøpt en dukke til henne som gurgler og lukker øynene osv..den er hun rett og slett redd, så den skal få seg en tur på loftet så lenge.
Av oldefar fikk hun perler med brett og en Ole Brum dvd.

Nisse 1.dag jul også :)

Fått klokke av onkel Tommy!

Også litt mer gaver..

Litt gossin!Se på denne søte søte dukka!Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3276219